top of page

Един филм на Стоян Маринов

Plakat 03 facebook.jpg

АНАНДА 

ПЪТЯТ КЪМ БЛАЖЕНСТВОТО

Мили приятели!

 Филмът "Ананда - пътят към блаженството", вече може да бъде гледан онлайн!

 

Благодарим на нашия скъп приятел Стоян Маринов за вдъхновението, търпението и отдадеността, да заснеме  историята ни! Дано ви донесе  радост така, както носи и на нас!

Eдин филм за творчеството, смелостта и добрата храна.

 

Какъв е пътят от щурата идея до успешното предприятие?

 

Как да следваме сърцето си, да сме в услуга на околните и да правим света около себе си по-добър?

 

Можем ли да постигнем всичко това, водейки пълноценен и достоен живот?

 ГЛЕДАЙТЕ ОНЛАЙН

 

 

За автора и неговата идея прочетете ТУК

Трейлър

Очакваме ви на прожекцията!

КОЙ Е СЪЗДАТЕЛЯТ НА ФИЛМА?


Казвам се Стоян Маринов и това е дебютният ми документален филм. Най-голяма трудност изпитвам да сложа себе си в рамка, удобна за назоваване с две думи. Причината е, че нямам точно определена професия, нито длъжност или пък работно място - обикновено ще ме намерите там, където ме е завлякъл зовът на сърцето. В случая се явявам режисьор, но това е само едно от призванията ми. Занимавал съм се с програмиране, триизмерна анимация, фотография, видеография, видео монтаж, строителство, хотелиерство, книгоиздаване. Възможно е да сте чували за мен като за “българинът с трите деца в Непал” покрай голямото земетресение в Непал през 2015 г. Това стана и повод да издам книгата “Хималайски уроци” в опит да се включа към усилията за възстановяване на разрушенията там.

ЗАЩО СЪЗДАДОХ ТОЗИ ФИЛМ?


Вярвам, че добро документално кино се прави когато темата е близка до сърцето на документалиста. Може и да съм с многостранни интереси, но каква по-любима тема от здравословното хранене и чистите взаимоотношения между хората! Храната винаги е била крайъгълен камък в човешкото общуване и е изключително интересно буквално да надникнем в кухнята и да проследим връзката между хора, храна, отношения и действия.

ЗАЩО АНАНДА?


В създателите на Ананда виждам едни прекрасни млади Българи, които са чудесен пример как може да бъде създадено успешно предприятие от нулата. Всичко започва от двама лутащи се юноши, които обаче имат смелостта да слушат шепота на сърцата си и последователността да сбъдват мечтите си, стъпка по стъпка, ден след ден. За мен е впечатляващо как умело те съвместяват многобройните дейности със семейните отговорности и родителската отдаденост към децата. В тях се съчетават добродетели като целеустременост, въображение, действеност, жертвоготовност и смелост. С открито сърце бих ги нарекъл Будители на Новото време и съм убеден, че това което правят, носи многобройни ползи на хората по един много фин и същевременно категоричен начин.

Anchor 1
Anchor 2
bottom of page